Siguran put do škole- suradnja sa PP Kutina

Kako bi smo obilježili Dan policije (29.rujna- sv.Mihovil), a i kako bi zaokružili spoznaje koje smo stekli u tjednu mobilnosti i obilježavajući Dan bez automobila u posjet smo pozvali Policijsku postaju Kutina.

Stiglo nam je troje policajaca koji su naše „Sloniće“ prvo oduševili pojavom u uniformama, a zatim s njima razgovarali o ponašanju u prometu te prometnim pravilima. Nakon početnog upoznavanja, razgovora i usvajanja teorije uputili smo se svi zajedno izvan vrtića prilikom čega su naši policajci pokazali koliko su spremni pomoći- nudili su pomoć djeci kod oblačenja, ali naši „Slonići“ su već predškolci i mogu to sami.

Pred vrtićem nas je dočekao poligon koji su djeca uspješno prošla na biciklima poštujući sva prometna pravila, a zatim smo se svi zajedno uputili u šetnju gradom. Pošto su skupina „Slonići“ predškolska skupina polako počinje priprema za školu. Gosti iz PP Kutina s predškolcima su uvježbavali siguran put do škole, uz posebnu pažnju pridanu prometnim znakovima i prometnim pravilima.

Na kraju ovog zabavnog i poučnog druženja policajci su pohvalili buduće đake, a mi se njima zahvaljujemo što su nam pomogli usvojiti vrlo važna znanja i iskustva!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *