Proslava dolaska jeseni

DSC03127   Djeca Dječjeg vrtića Popovača kroz brojne razrađene aktivnosti tijekom tjedna od 23.9. do 27.9.2013. obilježila su dolazak jeseni uz mnoštvo njezinih boja i okusa.

Tjedan obilježavanja dolaska jeseni započeli smo dužom šetnjom starijih skupina i posjetom šumi gdje je djecu dočekala teta Jesen. Putem do šume i u njoj djeca su razgovarala sa svojim odgojiteljicama o promjenama koje nam je sa sobom donijela jesen i brala jesenske plodove na koje su naišli putem.

Djeca srednje i mlađe skupine te jaslice II. također su prošetale do obližnje šumice u potrazi za plodovima i lišćem sa svojim odgojiteljicama.

U utorak smo nastavili s jesenskim aktivnostima na terasi i našem igralištu. Djeca starijih skupina s veseljem su rulili klipove kukuruza koji smo kasnije poslali konjima za hranu, te su tucali i jeli orahe na terasi.

SAM_0297  SAM_0303  SAM_0304

SAM_0311  SAM_0305  SAM_0316

Na drugoj su terasi djeca srednje skupine i odgojiteljice pekle kokice koje su punili u posudice i dijelili djeci. Mlađa skupina rezala je voće i pravila voćnu salatu. Skupina Bubamare također su rezali svježe voće i s odgojiteljicama pravili frape od voća i mlijeka kojeg su svi rado kušali.

SAM_0040  SAM_0042  SAM_0033

U srijedu je uslijedilo zajedničko rezanje različitog povrća od kojeg su djeca s veseljem radila zimnicu na vanjskom prostoru. 

SAM_0348  SAM_0351  SAM_0348

U četvrtak smo u sobama dnevnog boravka djeci ponudili likovne aktivnosti kroz različite likovne tehnike. Djeca su promatrala i crtala različito voće i povrće. U centru kuhinje djeci je ponuđeno tijesto za modeliranje. Djeca i odgojiteljice sve su radove napravljene kroz tjedan izložili ispred ulaza u vrtić.

SAM_0357

U petak su djeca u dvorani uživala u dvije predstave – Obitelj Tikvići i Tko bira njemu šiške koje su pripremile odgojiteljice dramske grupe našeg vrtića.