Planinarenje Moslavačkom gorom – Projektni dan dječjeg vrtića Popovača

U skladu s osnovnim zadatkom eko programa Dječjeg vrtića Popovača u ovoj pedagoškoj godini – kretanjem, te nakon uspješnog izleta u Moslavačku Slatinu u rujnu prošle godine, vrtić je organizirao planinarenje Moslavačkom gorom za djecu i njihove roditelje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zajedničkim izletom u prirodu djeca, odgojiteljice i roditelji obilježili su u subotu 20. travnja 2013. projektni dan vrtića uoči Dana planete Zemlje. Svi sudionici planinarenja okupili su se na parkiralištu vrtića u jutarnjim satima i krenuli putem Podgarića, gdje su na dogovorenom mjestu parkirali svoje automobile i krenuli u istraživanje Moslavačke gore uz stručno vodstvo planinara HPD „Jelengrad“ iz Kutine. Na svom putu otkrili su najviši vrh Moslavačke gore – Humku, razgledali pavlinski samostan Belu Crkvu, te uživali u prekrasnom pogledu s vidikovca Vis.

Tijekom planinarenja djeca su uživala u šumi, te se s veseljem družila sa svojim vršnjacima, tetama i roditeljima tijekom hodanja i nekoliko dužih odmora putem. U 14 sati planinare je čekao ručak ispred planinarske kućice koji su za sve pripremile tete kuharice iz našeg vrtića. Nakon ručka i odmora uslijedio je daljnji put prema našoj polaznoj točki planinarenja, gdje smo završili naše ugodno druženje oko 16 sati.