Obilježen Europski tjedan kretanja

U Dječjem vrtiću Popovača djeca, odgojitelji i njihovi roditelji obilježili su Europski tjedan kretanja od 16. do 22. rujna 2012. brojnim aktivnostima održanim kroz cijeli tjedan.  

IMG_0022

Susret s planinarkama djeci je bio izuzetno zanimljiv predstavljajući za njih sasvim novo iskustvo – upoznavanje s pojmom planinarenja kao mogućim atraktivnim hobijem za njih i njihove roditelje. Gošće planinarke djeci su objasnile tko su to planinari, kako postati planinar, koja su najatraktivnija odredišta planinara HPD „Jelengrad“, te im pokazale što sve čini opremu planinara na njihovim izletima kroz prirodu i kako izgledaju članske iskaznice njihovog planinarskog društva. Djeca su rado isprobala kabanice, ruksake i svjetiljke. Saznali su zašto je lijepo biti planinar i kako da i oni postanu mali planinari. Na kraju druženja s gošćama planinarkama, djeca su sa zanimanjem pregledala fotoalbume s njihovih planinarskih tura po cijeloj Hrvatskoj.

Na kraju druženja naše gošće planinarke nagradile su djecu slatkišima.

U srijedu su djeca svih odgojnih skupina, osim jaslica, pozvana da dođu u vrtić na nekom od omiljenih prijevoznih sredstava. Najveći broj mališana odabrao je bicikl, iako je bilo i onih na romobilima i rolama. U dopodnevnim je satima održano natjecanje četiriju skupina na popločenom prostoru ispred vrtića. Natjecalo se po dvoje djece iz različitih skupina po postavljenom poligonu. Prije i poslije natjecanja, djeca su uživala u zajedničkoj vožnji velikim krugom u parku. Dječjem druženju prisustvovala je i nekolicina roditelja koji su uvijek dobrodošli.

Četvrti dan obilježavanja Europskog tjedna kretanja organiziran je zajednički izlet djece, roditelja i odgojitelja u Moslavačku Slatinu uz vodstvo planinara HPD „Jelengrad“ iz Kutine. Nakon zajedničkog fotografiranja ispred Planinarskog doma u Moslavačkoj Slatini, grupa djece, njihovih roditelja i odgojitelja te voditelja planinara krenula je na kružno planinarenje, koje smo završili na početnoj točci – ponovno ispred Planinarskog doma.

Voditelji su nam pokazali Planinarski dom, gdje su se svi, uz kekse i sok, odmorili i podružili nakon zajedničkog pješačenja. Zadnji dan obilježavanja Europskog tjedna kretanja ujedno smo obilježili i Europski dan bez automobila koristeći neko drugo prijevozno sredstvo prilikom dolaska u vrtić. Za petak je predviđeno aerobik vježbanje uz glazbu i vodstvo trenera aerobika (održano u ponedjeljak zbog nemogućnosti dolaska trenera) za djecu, roditelje i odgojitelje starijih skupina, te sve ostale koji su nam se željeli pridružiti u vježbanju koje je održano u dvorištu ispred vrtića u popodnevnim satima