Obilježen Europski tjedan kretanja

DSC03027   U Dječjem vrtiću Popovača djeca i odgojitelji obilježili su Europski tjedan kretanja od 16. do 20. rujna 2013. aktivnostima održanim tijekom čitavog tjedna.

U ponedjeljak su, prema vlastitim željama, djeca srednje skupine i starijih skupina došli u vrtić na biciklu, rolama ili romobilu. Na popločenom prostoru ispred vrtića i u obližnjem parku organizirali smo vožnju na spomenutim prijevoznim sredstvima, tenatjecanje između djece skupina Vrapčića, Pčelica i Slonića.

DSC03050   DSC03046   DSC03037

DSC03030   DSC03071   DSC03034

U utorak smo u sobama skupina proveli likovne aktivnosti u različitim tehnikama slikanja i modeliranje.

         U srijedu su nas u vrtiću posjetili kontakt policajci Policijske postaje Kutina. S ciljem promicanja, prevencije i unapređenja zaštite predškolske djece u prometu, prvo su u vrtićkoj dvorani održali kratko predavanje i razgovor s djecom starijih skupina, a potom smo se uputili na prometni poligon postavljen na parkiralištu ispred vrtića. Vožnja biciklima postavljenim poligonom uz druženje s kontakt policajcima bilo je osobito zanimljivo našoj djeci. Susretu djece s policajcima prisustvovao je gradonačelnik g. Josip Mišković, koji je izrazio pohvalu ovakvim inicijativama istaknuvši kako one značajno pridonose kako edukaciji i informiranju djece o prometnoj sigurnosti, tako i u smislu izgradnje odnosa povjerenja djece prema policiji odnosno njihova partnerstva sa zajednicom.

 SAM_0147    SAM_0174   SAM_0192 SAM_0189    SAM_0185    SAM_0196

Neke od planiranih aktivnosti (zajedničko vježbanje djece i odgojitelja na vanjskom prostoru uz vodstvo trenera i zajedničko pješačenje djece, roditelja i odgojitelja) odgođene su zbog kišnog razdoblja.