Dječji vrtić Popovača nastupio na 12. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Predstavnici Dječjeg vrtića Popovača 23. svibnja 2013. po treći su put nastupili na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Hrvatske za Sisačko-moslavačku županiju. Grad domaćin ovogodišnjeg Olimpijskog festivala bila je Novska. Na natjecanju održanom u Novskoj nastupila su djeca starijih odgojnih skupina Pčelice i Slonići, te mješovite skupine Vjeverice.

DSC01965
Djeca su se tradicionalno natjecala u pet disciplina: trčanju na 50m, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, štafeti 4x25m i malom nogometu. Predstavnici našeg vrtića u trčanju na 50m bili su Marija Davosir, Enola Dolenčić, Tin Hosu i Dino Planinc. Lopticu su u dalj bacali Marta Parić Ivičić, Lara Loina, Teo Novotny i Filip Zirdum. U skoku u dalj natjecali su se Iva Kocet, Ljubica Klanjčić, Luka Grgurić i Gabrijel Jurišić.

Žensku ekipu štafete 4×25 m činile su Leona Bunčić, Ana Cvitanović, Klara Marton i Nika Mihelčić, a mušku Borna Božić, Kristijan Jurić, Luka Jajčinović i Luka Merzel. U malom nogometu borile su se Estera Golubić, Nika Rodek, Lara Šunjo, Ana Furjan, Ines Sedak, Dorotea Pokas, Magdalena Loth, Hana Čukelj, Ivana Jerbić i Tea Glavaš, te dječaci Marko Lukšić, Marko Petrović, Petar i Jakov Beronić, Luka Manhard, Fran Šimić, Filip Miletić, Fran Pedić, Marko Tomaić i Rafael Bobeta. Ekipa Dječjeg vrtića Popovača vježbala je za nastup pod vodstvom trenera Marka Pleše.