Akcija Pretvaranje šumice u park

Dječji vrtić Popovača proveo je akciju „Pretvorimo šumicu u park” u petak 20. travnja 2012. uoči obilježavanja Dana planete Zemlja.

Akcija je započela u listopadu 2011. prodajom pekarskih proizvoda prilikom obilježavanja Dana kruha. Tada smo u suradnji s roditeljima sakupili novčana sredstva koja smo namijenili za uređenje vanjskog prostora vrtića i šumice, koju smo nastojali pretvoriti u park. Drugi korak u akciji bio je čišćenje šumice koje je provedeno 21. ožujka 2012. povodom Dana šuma.

Tog su dana djeca starijih skupina sa svojim tetama očistili smeće i pokupili grane od drveća sa cijelog područja šumice. Naposljetku, organizirana je akcija postavljanja klupica i koševa za smeće na dva mjesta u šumici. U suradnji s roditeljima, te uz pomoć eko kumova vrtića – Košćala, upravitelja Šumarije Popovača gospodina Davora Janković i gospodina Roberta Zobel, šumica je dobila izgled parka u koji su pozvani svi mještani Popovače.

Upravitelj Šumarije, gospodin Davor Janković pružio je stručnu pomoć u provođenju akcije. Djeca starije skupine Slonića tog su dana sa svojim tetama ponovo počistili smeće po šumici, a potom su, raspoređeni po grupicama, pomagali roditeljima i našim kumovima u različitim aktivnostima. Klupice i koševi postavljeni su na pripremljen teren, te obojani zaštitnim lakom. Također su posađene mlade sadnice drveća u neposrednoj blizini postavljenjih klupa.U sklopu projektnog dana, ostale skupine DV Popovača provele su sljedeće aktivnosti: srednja skupina Vrapčići posadili su sa svojim tetama cvijeće u dvorištu vrtića, te podijelili letke mještanima Popovače s pozivom u novi park. Skupina Pčelica provela je dan u šetnji Popovačom i dijeljenju letaka o novom parku. Djeca mlađe skupine Bambića crtali su kredama na asfaltiranom dijelu ispred vrtića.

Dječji vrtić Popovača zahvaljuje se roditeljima koji su sudjelovali u našoj akciji i pomogli nam u realizaciji našeg projekta: Siniši Pastula, Dijani i Mariu Ganić, Sanjici Sučija, Petru Starjački, Ivi Dolenčić, Leu Javorski, Draženu Vuković, Ivanu Herceg, Nensi Beleta, Tihani Vnučec, Mariu Loth, Miji Hosu, Valentini Babić i Dariu Lukšić.